free [ Bimbo By Rin Ahmad epub ] author Rin Ahmad


REVIEW Bimbo By Rin Ahmad

Bimbo By Rin Ahmad

Batannya dengan Dani Ikram Dia rela dituduh ‘pembunuh’ walaupun hakikatnya insan lain yang menyebabkan tragedi hitam itu berlaku Sementelah hatinya sudah jatuh sayang pada Elsuraya Dia tidak sanggup melihat sahabat baiknya dan wanita yang mula mengetuk pintu hatinya menderitaKeadaan semakin rumit bila keluarga cuba menjodohkan Elsuraya dengan Azad Apatah lagi mereka sangat rapat dengan arwah ibu dan bapa Elsuraya Serasa mereka bertanggungjawab untuk menjaga dan melindungi Elsuraya“Su tak nak Su benci Azad Apa auntie merepek ni Su takkan bertunang dengan dia” – Elsuraya“Su cuba tengok lagi jauh Umur Su makin meningkat Su perlukan orang untuk jaga Su Keluarga Azad cukup baik dan mampu jaga Su macam anak sendiri dan Azad sendiri tak kurang apa pun Lainlah kalau Su ada calon lain Auntie tak akan paksa” Puan RosannaNamun Dani Ikram lebih pantas mendahului Elsuraya cepat cepat diikat agar tidak terlepas ke tangan A. 14 2019One thing that I realised after rereading this for the nth time Dani Ikram never apologize for the cold bad treatments he give to Elsuraya after his dad Dr Ishak died What did he said Oh just bukankah darjat suami lagi tinggi dari ibu bapa lepas mereka sudah berkahwin I like Dani I consider him as my fave male character from Rin Ahmad However Dani Ikram and his ego Uhm I don t think I like this side of himReview on April 17 2015Dah 5 bulan publish dah 3 kali khatam barulah dapat hidayah nak tulis review Nampak tak betapa susahnya nak hadam isi Bimbo ni Heh Pada aku keseluruhan kisah Bimbo ni boleh diringkaskan dalam satu ayat uranBoleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui Al Baarah 216Kisah Elsuraya Dani dimulakan dengan scene Dani mem bimbo kan El dan El men douchebag kan Dani Siapa sangka Dani si douchebag tu rupanya klien bagi projek yang diuruskan Elsuraya Dan siapa sangka Dani nak jatuh cinta dengan seorang bimboTragedi hitam dalam hidup El menyebabkan dia berdendam Berdendam dengan pembunuh mama dan papanya Azad Dendam punya pasal El dengan selambanya mencalarkan kereta Azad Tapi benarkah Azad Mamat geek yang cuba dijodohkan dengan El Bagi Elsuraya Dani hanyalah sekadar sebuah fantasi cintanya Siapa sangka fantasi yang dicipta rupanya mampu menjelma menjadi realiti Tapi sayang realiti yang tercipta pahit belaka Pahit bila akhirnya kebenaran telah terbongkarSiapa Dani Ikram sebenarnya Siapa pembunuh ibu bapa ElsurayaFuh tutup buku It takes me three times to finally understand the content of this book Phew I feel so blessed Bilamana setiap persoalan yang timbul aku berjaya jawab Walaupun sedikit lari dari konteks kisah cinta Dani Elsuraya Bilamana setiap pernyataan yang dibuat berjaya aku hurai I learnt a lot from this book Thank you Kak Rin for this masterpiece May Allah blessLast thought what makes a bimbo a bimbo Is it really a beauty without brain Or it is actually someone who has brain but tried so hard to change each flaws on her body to make her a beauty

SUMMARY Ø EXCEEDBDF.CO.UK ´ Rin Ahmad

BIMBOHarga RM2300muka surat 584Dalam hidup Elsuraya hanya seorang lelaki yang dinantikannya Bukan bakal kekasih jauh sekali bakal suami Tetapi seorang lelaki yang menyebabkan nyawa keluarganya diragut kejam Dia ralat kerana tidak dapat bersama dengan keluarganya dan memegang status anak yatim piatu kerana lelaki itu Siapakah lelaki itu sebenarnya Azad Ya ke“Astalavista loozzer With double o and double z”Adakah kerana kata kata yang dilontarkan bertahun dulu membuat jiwanya sentiasa parah dan terluka Ingin sungguh dia bertemu dengan empunya suara jelik itu agar dendamnya terlunasPerkenalan Elsuraya dengan Dani Ikram membuahkan bibit cinta SMS menjadi titik awal hubungan yang indah ituDah gugel douchebag Kejamnya Do I deserve that – Dani IkramDo I deserve bimbo ElsurayaTanpa disangka Azad yang dibenci ialah sahabat baik Dani Ikram Dan Azad pula tidak sanggup memberitahu Elsuraya perkara sebenar kerana sayangkan persaha. 1 What do you think about all day2 What occupies your mind most of the day3 What do you think about while praying4 What is distracting you while praying5 What is the first thing you think about when you wake up in the morning6 What is the last thing you think about when you sleep7 What keeps you awake at night8 What makes you cry9 What are you most afraid of losing10 What makes you most angry11 What causes you the most pain in your lifeJawapan jujur Dani Ikram dalam buku cacatan dia buat Cik Pah mengalirkan air mata dalam tak sedar Sakit fizikal dan sakit emosi yang dia alami serentak bukan calang2 tanpa iman yang kuat Muka hensem habis herot macam alien penangan Bells Palsy Dia beruntung disaat Allah uji dia dengan sakit itu Dani dikelilingi ahli keluarga yang supportive Namun untuk dipadam api dendam yang membara di hati Elsuraya bukan mudah Hanya masa yang diberi untuk mendewasakan orang yang dicintainya menerima takdir menjadi yatim piatu pada usia remaja Bukan dia lelaki yang tidak bertanggungjawab tapi kisah sebenar disebalik kematian ibu bapa Elsuraya tiada langsung dalam radar pengetahuan Dani Insiden kemalangan ini turut menjadi teka teki sepanjang pembacaan Buat Cik Pah berdebar2 nak tahu kisah disebaliknya Yang tahu Azad adalah lelaki yang Elsuraya cukup benci dan dendamnya bertahun tahun tak padam Namun jika Azad tak bersalah tapi Dani yang patut dipersalahkan adakah dendam akan terlerai dilautan kasihEl Jangan cepat sangatDani Jangan serius sangatEl Jangan yakin sangatDani Jangan jual mahal sangatEl I m a bimbo RememberDani I love bimboIf you dont want to be forgotten as soon as you are dead either write things that are worth reading or do things that are worth writing Benjamin FranklinI don t need a girlfriend That was before I need a girlfriend This is now I found one I drew my heart next to her nameItu sebab lambang love dilukis di pelan Elsuraya buat si gadis hangin satu badan Stage 1 yang berkelajuan 300kmjamYa tayyiba Ya tayyiba terngiang ngiang ditelinga Alhamdulillah Rasa bertuah pernah menjejakkan kaki ke tanah haram dan insya Allah akan mengunjungnya kembali Sebuah kisah penuh falsafah hidup untuk direnung dan diulang baca KL Manjung Teluk Batik Damai Laut Jepun Seoul Brunei Jeddah Mekkah Madinah DubaiIf we are capable to love unconditionally we are able to live happily and with gratefulJJCM RA buat bertambah lah list makanan yang Cik Pah nak cuba punah program diet atkins ku cheat day tak habis habis Kata Mai Cik Pah boleh pusing keliling apartment 8 kali Kata Cik Pah kipas angin saja yang berpusing okey PTamat pada jam 1159 pm Something in the Wine The Moonstone Series z”Adakah kerana kata kata yang dilontarkan bertahun dulu membuat jiwanya sentiasa parah dan terluka Ingin sungguh dia bertemu dengan empunya suara jelik itu agar dendamnya terlunasPerkenalan Elsuraya dengan Dani Ikram membuahkan bibit cinta SMS menjadi titik awal hubungan yang indah ituDah gugel douchebag Kejamnya Do I deserve that – Dani IkramDo I deserve bimbo ElsurayaTanpa disangka Azad yang dibenci ialah sahabat baik Dani Ikram Dan Azad pula tidak sanggup memberitahu Elsuraya perkara sebenar kerana sayangkan persaha. 1 What do you think about all day2 What occupies your mind most of the day3 What do you think about while praying4 What is distracting you while praying5 What is the first thing you think about when you wake up in the morning6 What is the last thing you think about when you sleep7 What keeps you awake at night8 What makes you cry9 What are you most afraid of losing10 What makes you most angry11 What causes you the most pain in your lifeJawapan jujur Dani Ikram dalam buku cacatan dia buat Cik Pah mengalirkan air mata dalam tak sedar Sakit fizikal dan sakit emosi yang dia alami serentak bukan calang2 tanpa iman yang kuat Muka hensem habis herot macam alien penangan Bells Palsy Dia beruntung disaat Allah uji dia dengan sakit itu Dani dikelilingi ahli keluarga yang supportive Namun untuk dipadam api dendam yang membara di hati Elsuraya bukan mudah Hanya masa yang diberi untuk mendewasakan orang yang dicintainya menerima takdir menjadi yatim piatu pada usia remaja Bukan dia lelaki yang tidak bertanggungjawab tapi kisah sebenar disebalik kematian ibu bapa Elsuraya tiada langsung dalam radar pengetahuan Dani Insiden kemalangan ini turut menjadi teka teki sepanjang pembacaan Buat Cik Pah berdebar2 nak tahu kisah disebaliknya Yang tahu Azad adalah lelaki yang Elsuraya cukup benci dan dendamnya bertahun tahun tak padam Namun jika Azad tak bersalah tapi Dani yang patut dipersalahkan adakah dendam akan terlerai dilautan kasihEl Jangan cepat sangatDani Jangan serius sangatEl Jangan yakin sangatDani Jangan jual mahal sangatEl I m a bimbo RememberDani I love bimboIf you dont want to be forgotten as soon as you are dead either write things that are worth reading or do things that are worth writing Benjamin FranklinI don t need a girlfriend That was before I need a girlfriend This is now I found one I drew my heart next to her nameItu sebab lambang love dilukis di pelan Elsuraya buat si gadis hangin satu badan Stage 1 yang berkelajuan 300kmjamYa tayyiba Ya tayyiba terngiang ngiang ditelinga Alhamdulillah Rasa bertuah pernah menjejakkan kaki ke tanah haram dan insya Allah akan mengunjungnya kembali Sebuah kisah penuh falsafah hidup untuk direnung dan diulang baca KL Manjung Teluk Batik Damai Laut Jepun Seoul Brunei Jeddah Mekkah Madinah DubaiIf we are capable to love unconditionally we are able to live happily and with gratefulJJCM RA buat bertambah lah list makanan yang Cik Pah nak cuba punah program diet atkins ku cheat day tak habis habis Kata Mai Cik Pah boleh pusing keliling apartment 8 kali Kata Cik Pah kipas angin saja yang berpusing okey PTamat pada jam 1159 pm

Rin Ahmad ´ 1 DOWNLOAD

Zad Azad pula tarik diri demi kebahagiaan Dani Ikram dan ElsurayaSaat hubungan sedang memekar sebuah kebenaran terbongkar Ayat ‘astalavista loozzerwith double o and double z’ yang diungkapkan oleh Dani Ikram ketika mereka outstation di Seoul Korea membuka mata hati Elsuraya Ayat itu Ayat yang membuatkan kedua dua orang tuanya maut dalam kemalangan jalan raya“All along It is you All along It is a lie” – Elsuraya“Listen” – Dani Ikram“Truth that night it was you You were the one” – ElsurayaHati Elsuraya mula berbelah bahagi Cintanya pada Dani Ikram dan dendamnya pada Dani Ikram Dapatkah dia memaafkan lelaki itu sedangkan dendamnya masih membara Dapatkah dia reda dengan ketentuan Ilahi sekiranya lelaki itulah jodoh untuknya yang telah tertulis di lohmahfuz Kuatkah dia berperang dengan perasaannya sendiri Semuanya bakal terjawab dalam BIMBO“Miss Bimbo versus Mister Douchebag”“Fantasi versus Realiti?. Book 9 2015Well well well The fourth book by this authornot a disappointment either I loved it And i m glad the author did her homework about my country Brunei Everything she s mentioned is precisely that What I like1 I ve been educated with bell s palsy through this book2 The title itself is not just a title asal catchy sajait s truly that bimbo vs deuchbag Titik permulaan elsuraya Dani3 jalan cerita yang sangat sangat menarikyou re curious as to what will happen next4 memang fall in love dengan Dani berkali kaliWhat I don t like1 kadang I was just a bit annoyed that tetiba ada flashback Not too keen on that Maybe perhaps perlu buat flashback at a different bab

  • Paperback
  • 570
  • Bimbo By Rin Ahmad
  • Rin Ahmad
  • Malay
  • 10 May 2019
  • null

10 thoughts on “Bimbo By Rin Ahmad

  1. says:

    1 What do you think about all day?2 What occupies your mind most of the day?3 What do you think about while praying?4 What is distracting you while praying?5 What is the first thing you think about when you wake up

  2. says:

    Favourite book of the decadeThank you Rin Ahmad BIMBO is a treasure Takda part yg saya tak suka I devour every word written Stayed up all night on the eve of 2015 Worth every second spent Susah dah nak jumpa buku that can beat BIMBO u

  3. says:

    Hmmm Nak review tak nak yeHmmm Okey start with a couple of setbacks Dua je memang tak banyak The flashbacks which are a bit confusing and a few grammar glitches which most of the time i ignored because i love the storyline so muchThe

  4. says:

    What can I say?a masterpiece from Rin Ahmad will never disappoint the readersalthough entitled BIMBOit is definitely way oppositefull of knowledgeit is one of the best among all her novelsyou must get a copy of it todaydefinitely

  5. says:

    #14 2019One thing that I realised after rereading this for the nth time Dani Ikram never apologize for the cold bad treatments he give to Elsuraya after his dad Dr Ishak died What did he said? Oh just bukankah darjat suami lagi ting

  6. says:

    1 Fuh This is the best masterpiece that i've ever read from u sis2 This is not just a love story between a man a womanit is than th

  7. says:

    Bimbo currently the best novel ever bacaSebelum beli bimbo nak beli Brain Beauty and Belief by Dian Pelangi tapi tak jadi sebab review banyak on Beauty than Belief Bimbo not juts a novel to me but than teaching me to realize about myselfTeaching me to become a better person need than a will words from novel that struck me 'nak jadi baik tu senang nak jadi beriman tu payah'Hopefully Rin Ahmad will write stories

  8. says:

    I miss SeoulI miss MadinahI miss MakkahWill write a proper review next time 11th feb 2016 it has been a year and i still love Dani Ikram and Elsuraya

  9. says:

    Book #9 2015Well well well The fourth book by this authornot a disappointment either I loved it And i'm glad the author did her homework about my country Brunei Everything she's mentioned is precisely that What I like1 I've been educated with bell's palsy through this book2 The title itself is not just a title asal catchy sajait's truly that bimbo vs deuchbag Titik permulaan elsuraya Dani3 jalan cerita yang sangat sangat menarikyou're cur

  10. says:

    I have been reading Rin Ahmad's since ARLUNA which fascinating now BIMBO urge by one agent to read it what can i say Rin you have did

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *