[Fatos Kongoli] read online I humburi Pdf


10 thoughts on “I humburi

 1. says:

  If you happen to be writing a dissertation called “Artistic Representations of Life Under Communism” you definitely want to read this book If you are just looking for entertainment you probably don’tThesar Lumi our narrator is indeed a l

 2. says:

  I humburi Rrëfim mbi një të çmendurRomani ‘I humburi’ është një pasyrë e artë dhe tronditëse e shoë

 3. says:

  Unë kam lindur në 1992 dhe fatmirësisht nuk kam jetuar asnjë vit në komunizëm Kam lexuar libra të Kadaresë Vehbiut Petro Markos etj në përpjekje për të parë disa këndvështrime ndaj komunizmit por ky libër ishte surprizë Fatos Kongoli më ka mahnitur Me një stil ë mu dukte herë si Dostojevski herë si Bukowski me një llo

 4. says:

  Liber i mrekullueshem prekes deri ne dhembje Kongoli di ta perdori gjuhen per te shprehur anet me te errta te mendjes skutat ku prehet dhembja deri ne perhumbim Nje nga anet me te zymta e meskine te komunizmit shfaet ne kete liber e sesi preket e shpernahet si plage ne te gjithe shoerine e saj ne teresi Wonderful book f

 5. says:

  Jo libri me i bukur ne bote por eshte historia reale e jetes ne Shiperi ku njerezit ishin te humbur te deshtuar dhe pa integritet Partia dhe diktatura u kishin marre gjithcka madje edhe deshiren per jete dhe c'eshte edhe me trishtuese eshte fakti se si shprese shihej vapori i mbipopulluar e te onte drejt brigjeve te Italise Frika e s'mund te mbeshteteshe as ne familjen tende e lere me larg flet per nje intelegjence skizofrene te sistemit e

 6. says:

  Ky roman pasyron kohen e shoërisë tiranike në Shipërinë komuniste Kongoli perdor nje stil shum interesant te te shprehurit te dhimbjes jo asaj te dukshmes por asaj e sherben si motiv i ekzistences tone Asaj e nuk na lejon te shkoitemi nga toka ametare te harrojme dheun e mbulon njerzit tane te dashur e te krijojme pae me vetveten Gjitha

 7. says:

  One of the best novels of the p

 8. says:

  Një roman i mrekullueshëm mënyra e shkruajtjes dhe gërshetimi i kohërave në jetën e Thesar Lumit si dash

 9. says:

  This is the first book in my reading tour of Albania and while the story itself was fairly interesting this was the first book I've read where it felt like the translation itself was making the story difficult to read

 10. says:

  Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesonin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Read ô E-book, or Kindle E-pub Ì Fatos Kongoli

I humburi

As a chance to leave Albania on a refugee ship headed to Italy but at the last moment he disembarks and returns home to his village As it happens he has chosen a grim existence To survive he is forced to work in a concrete factory from which he watches friends and famil. Liber i mrekullueshem prekes deri ne dhembje Kongoli di ta perdori gjuhen per te shprehur anet me te errta te mendjes skutat ku prehet dhembja deri ne perhumbim Nje nga anet me te zymta e meskine te komunizmit shfaet ne kete liber e sesi preket e shpernahet si plage ne te gjithe shoerine e saj ne teresi Wonderful book for those who are interested in the effects of communism in Albania To be read in the orginial language if possible The choice of words and vocabulary is magnificent It described the pain in the deepest levels a human can feel Praise to the author The Doctors Dating Bargain prekes deri ne dhembje Kongoli di ta The Collection perdori gjuhen Whispers of Feathers per te shprehur anet me te errta te mendjes skutat ku Entrepreneurial Vernacular perhumbim Nje nga anet me te zymta e meskine te komunizmit shfaet ne kete liber e sesi Advanced C Programming by Example preket e shpernahet si Poslije svega (After, plage ne te gjithe shoerine e saj ne teresi Wonderful book for those who are interested in the effects of communism in Albania To be read in the orginial language if Die Herrenschneiderei possible The choice of words and vocabulary is magnificent It described the

Free read I humburi

Y members run afoul of repressive new laws But even as the book skillfully depicts the slow suffocation of a whole society it also celebrates the moments of love and hope that sustain the people and holds out the possibility that Lumi may have been right to remain at ho. This is the first book in my reading tour of Albania and while the story itself was fairly interesting this was the first book I ve read where it felt like the translation itself was making the story difficult to read

Read ô E-book, or Kindle E-pub Ì Fatos Kongoli

An impassioned indictment of government oppression this novel follows the fortunes of Thesar Lumi a laborer living under communist rule in Soviet controlled Albania At the center of the story is a crucial decision Lumi makes in the last days of the Second World War he h. I humburi Rr fim mbi nj t mendurRomani I humburi sht nj pasyr e art dhe trondit se e sho ris autoritare tiranike e deri edhe jo njer zore n Ship rin komuniste M shum se nj tregim p r nj sho ri t caktuar ky rr fim ilustron se si funksionon nj sho ri e cila ekzistenc n e saj e bazon n frik dhe bindje Nj analiz e till vlen p r t gjitha koh rat e p r t gjitha sho rit Recensionin e plote te romanit mund ta lexoni ne linkun poshte

 • Hardcover
 • 253
 • I humburi
 • Fatos Kongoli
 • Albanian
 • 22 May 2017
 • null

About the Author: Fatos Kongoli

Fatos Kongoli has recently become one of the most forceful and convincing representatives of contemporary Albanian prose He studied mathematics in China during the tense years of the Sino Albanian alliance Kongoli chose not to publish any major works during the dictatorship Rather than this he devoted his creative energies at the time to an obscure and apolitical career as a mathematician and